Перекладач

середу, 27 березня 2019 р.

Театральний всесвіт


  27 березня у світі відзначають Міжнародний день театру. А щоб дати вичерпну відповідь на питання «Що ми знаємо про театр?»  працівники Буської районної бібліотеки для дітей  обладнали книжково-ілюстративну експозицію «Театральний всесвіт». 




  У першому розділі виставки «Театри –  скарби України»  представлено літературу про найбільш відомі національні театри . Це –Київський театр опери та балету, Одеський оперний театр,  Львівський оперний  театр ім. С.Крушельницької та драматичний театр ім. М.Заньковецької.
 Другий розділ « З історії Мельпомени»  присвячений античному театру . Цікавою є історія виникнення амфітеатру Колізей у Римі. Він був збудований Нероном у 72 році н.е. і вміщував 45 тисяч глядачів, а 5 тисяч могли дивитись вистави стоячи. А ось український вертеп « був відкритий» у 1840-х роках і по сьогодні залишається найуніверсальнішою мистецькою формою.
 Третій розділ розповідає про  корифеїв української драматургії: І.Котляревського, Т.Шевченка, М.Старицького, М.Кропивницького, І.Кочергу, В.Винниченка та інших. Приверне увагу читача також розділ «Майстри сцени». Тут представлено книги про уславлених українських митців: Леся Курбаса, Мар`яна Крушельницького, Марію Заньковецьку, Соломію Крушельницьку, Богдана Ступку, Євгенію Мірошниченко, Вікторію Лук`янець та  інших, котрі своїм талантом збагатили світову скарбницю культури.

      Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС 
                                 по роботі з дітьми


Немає коментарів:

Дописати коментар