Перекладач

середу, 6 березня 2019 р.

Шевченко від А до Я


Цьогоріч, 9 березня, виповнюється 205 років від Дня народження будителя і пророка української нації, славетного Кобзаря та неперевершеного художника Тараса Шевченка. У рамках відзначення цього свята у районній дитячій бібліотеці Іванна Якимишин презентувала п’ятикласникам Буської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, що завітали до книгозбірні разом із вчителями української мови Мельник Марією Тарасівною так Ковальчук Дарією Петрівною, цікаве енциклопедичне видання «Шевченко від А до Я».


У книзі в алфавітному порядку подано цікаві факти з життя нашого генія, зокрема про  захоплення поета гравюрою, живописом, історією, європейською культурою, його кулінарні вподобання, ставлення до Бога, до якого поет і прозаїк у своїх творах звертається аж 1306 разів. Автор видання Дмитро Ушкалов також звернув увагу на дружбу Шевченка з багатьма впливовими і талановитими людьми: Пантелеймоном Кулішем, Марком Вовчком, Карлом Брюлловим, Михайлом Щепкіним, Варварою Рєпніною, безмежну любов поета до України.


В читальному залі бібліотекарі організували книжкову виставку «Тарас Шевченко – владика слова і володар духа», де представлена література про нелегке життя генія, його значний творчий доробок і як поета й прозаїка, і як майстра пензля, зібрано різні видання «Кобзаря», який для нашого народу має не менше значення, ніж Біблія, а також книги, які присвятили Шевченкові інші митці.


Немає коментарів:

Дописати коментар