Перекладач

понеділок, 25 лютого 2019 р.

Присвячено Лесі Українці


  Сьогодні, 25 лютого, виповнюється 148 річниця від дня народження видатної української письменниці,  дочки Поліського краю Лесі Українки. Аби відзначити цю дату, у районній дитячій бібліотеці  учні  3-Б та 4-А класів Буської ЗОШ № 2 взяли участь у літературній вітальні "Зустріч з Лесею Українкою".



  До цієї дати було оформлено книжкову виставку "Лесина світлиця", на  якій представлена література про життєвий шлях Лесі Українки та дитячі твори письменниці різних років видань: "Біда навчить" "Лелія",""Ох!", "Три метелики" та інші.



   З розповіді бібліотекаря Надії Островської діти довідались, як проходило дитинство  малої Лесі, з ким вона любила товаришувати, який вплив на формування її світогляду мали батьки, тітка Олександра ,дядько Михайло Драгоманов та усі, хто був прихильний до їхньої родини. 



  Письменниця у зрілому віці володіла, окрім української, ще шістьма іноземними мовами. Леся також дуже любила музику й мала великі здібності до гри на фортепіано, хоча у повній мірі не могла їх розвинути через хворобу кісток. Проте мала добрий слух і голос. 220 народних мелодій записано з її голосу.  Діти довідались, що поетеса була людиною особливої мужності. Все життя вона боролася з невиліковною хворобою - туберкульозом, та, незважаючи на це,була у постійному творчому пориві.У її літературному доробку не лише поетичні твори, але й чудові зразки драматургії, прози, наукові статті, дослідження фольклору. 
  Учасники заходу залюбки декламували напам`ять вірші Лесі Українки: "Вишеньки", "Як дитиною бувало...", "Колискова", "Мамо, іде вже зима" та інші. Розповідь бібліотекаря про цю мужню жінку в майбутньому формуватиме потребу в дітей звернутися до її віршів, які вчать любити Україну, любити і розуміти людей, бути чесними та справедливими.

                          Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС                                                                 по роботі з дітьми


Немає коментарів:

Дописати коментар