Перекладач

четвер, 21 лютого 2019 р.

Зустріч з дитячим письменником Зеновієм Филипчуком


Сьогодні до молодших читачів Буської районної бібліотеки для дітей завітав львівський письменник, поет та пісняр Зеновій Филипчук. Попри чималий літературний доробок - щонайменше 12 книг для дітей, серед яких казки, оповідання та вірші, ця талановита людина є ще й автором та виконавцем власних пісень, музику до яких пише його близький друг – композитор Олександр Албул. На початку зустрічі заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Галина Гораль представила гостя і коротенько розповіла про одну з перших дитячих книжечок автора «День ангела», яка вийшла у світ ще у 1993 році.
 Під час знайомства з юними читачами, Зеновій Филипчук розмовляв з дітьми на такі важливі теми, як звідки походить людина, чому живе на землі. Діти разом з письменником також розмірковували над питанням що таке рай. Кожен учень намагався дати свою відповідь на це питання і ця відповідь була досить різноманітною. Під цим поняттям діти розуміли і людську доброту, і щирість, і радість, красу і любов. У підсумку ж усі дійшли висновку, що рай – це місце на землі, де хочеться бути, бо там є присутня вічна Божа душа.
Також молодші школярі мали змогу почути деякі авторські пісні, які Зеновій Филипчук виконував під гітару, а також заспівати разом з ним приспів. Зокрема, це такі пісні, як «Рай у дитинстві», «Підростаю з квітками» та «Промінчики доброти». Як зізнався наш гість, професійно писати тексти пісень почав з 18-19 років. Твори, які виконував сьогодні, наскрізь пронизані любов’ю і повагою до  ближніх і вірою в те, що основне в житті – творити добро. Ось деякі рядки з них: «О, о, я і ти маємо промінчик доброти, о, о, я і ти сонечкові сестри і брати», або «Рай, рай – це надійно так, рай, рай, полети як птах, рай, рай з нами на землі, рай, рай там, де ми не злі».
Звичайно, письменник приїхав до своїх читачів не з порожніми руками. Кожен охочий мав змогу придбати цікавий казковий роман «Мафія проти школи №32». Це історія про те, як діти вчаться протистояти темній силі і захищати себе від кримінально-злочинної влади, котра спершу намагається задобрити їх, а коли не вдається – посилає проти них армію і вище командування. Події розгортаються у Країні світлих пісень і родючих ланів. Також дуже цікавою є дитяча збірка «Морквяна казка», до якої увійшли поетичні твори, які навчають дитину з усмішкою долати прикрощі та уникати поганих звичок.



На закінчення, Галина Гораль подякувала Зеновію Филипчуку за таку цікаву зустріч та побажала авторові здоров’я та наснаги і плідної праці на літературній ниві. Бібліотекарі  висловлюють подяку дирекції Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 та класним керівникам третіх та четвертих класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар