Перекладач

четвер, 21 лютого 2019 р.

Рідна мова - код нації


Не цурайтесь, люди, мови
Не цурайтесь роду,
Як зачахне рідне слово –
Не буде народу..
Сьогодні, 21 лютого, весь світ відзначає важливе свято для кожної нації – Міжнародний день рідної мови. Що означає для нас, українців, наша рідна мова, звідки вона походить і як удосконалювалась – цій темі присвячена виставка «Слово за словом – звикаймо до мови», яку підготували для читачів працівники Буської дитячої бібліотеки. Тож кожен охочий зможе відкрити для себе таємниці та багатство української мови, яка вважається однією з наймилозвучніших у світі. Напевно найбільш цікавим є один з розділів виставки, який має назву «Чому ми так говоримо». Тут зібрані матеріали про те, як виникли вислови, які згодом стали загальновживаними. 



У розділі «Відомі імена в літературі» представлені найкращі зразки творів українських письменників, які зробили найвагоміший внесок в розвиток нашої мови та культури, починаючи від Григорія Сковороди та Івана Котляревського й закінчуючи сучасними авторами, як  Ліна Костенко, Оксана Думанська, Роман Іваничук, Марія Матіос та інші.


Оглянув нашу виставку  і відомий львівський письменник Зеновій Филипчук, який у Міжнародний день рідної мови зустрівся із читачами районної бібліотеки для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар