Перекладач

вівторок, 2 квітня 2019 р.

Міжнародний день дитячої книги





 Заснування цієї премії пов’язують з іменем Ганса Христіана Андерсена, який народився 2 квітня 1805 року в Данії. Згодом він отримав всесвітнє визнання та удостоївся звання «короля казки».
 З цієї нагоди для  учнів 4-Б класу Буської ЗОШ І-ІІІст.№2 була проведена година цікавих повідомлень «Книжкові галактики». На початку заходу Галина Гораль ознайомила присутніх з історією відзначення Міжнародного дня дитячої книги, а також розповіла про життєвий та творчий шлях Г.Х.Андерсена.




 Його  творча скарбниця налічує 156 казок, 5 романів та 20 п’єс, які  перекладені 80-ма мовами світу. Український переклад  казок здійснювали: М.Старицький, П.Грабовський, М.Вовчок, О.Пчілка, М.Рильський, О.Іваненко.
 Дітям також було представлено твори письменників, удостоєних Міжнародної премії імені Г.Х.Андерсена. За кращі дитячі книги цю нагороду отримали: А.Ліндгрен, Е.Кестнер, Т.Янсон, Д.Родарі, Дж.Крюс, К.Нестлінгер та інші. Окрім цієї премії, Міжнародна рада з дитячої книги (IBBY) нагороджує  дитячих письменників й Міжнародним дипломом імені Г.Х.Андерсена. Цієї нагороди удостоєні також українські письменники: Б.Чалий, В.Нестайко та Є.Білоусов.






 Під час заходу учні послухали казку  Г.Х.Андерсена «Соловей» та взяли активну участь у її обговоренні. На завершення діти ознайомилися з книжковою виставкою «Щоб дитячий світ був барвистим і добрим», де представлені різні видання казок Г.Х.Андерсена, твори письменників – лауреатів його премії,  а також найбільш популярні дитячі книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар