Перекладач

вівторок, 23 квітня 2019 р.

Великодні символи


Напередодні Великодня у районній бібліотеці для дітей з  учнями 7-А класу Буської ЗОШ №2  було проведено урок народознавства «Великодні символи». З розповіді Галини Гораль  присутні дізнались, чому основними атрибутами Великодня для українців є паска та писанка, що має містити великодній кошик, чому останній тиждень перед Великоднем називається білим або чистим, чому найважливішим днем цього тижня є страсний четвер. У читальному залі Буської РДБ  обладнано виставку-інсталяцію «Йде в гості Великдень,несе пухку паску», на якій була представлена література, присвячена Великодню, а також розмаїта святкова атрибутика. 





Найперш впадали в око пасхальні вишиті рушнички, які представили наші бібліотекарі. Милували зір і різнобарвні писанки, виконані у техніці бісероплетіння, квілінгу, декупажу. Не менш привабливою була й писанка, виготовлена за допомогою воску та писачка. Проведення такого заходу сприятиме  кращому пізнанню дітьми наших споконвічних традицій та звичаїв та їх збереженню.
                              Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС                                                              по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар