Перекладач

середу, 4 квітня 2018 р.

Писанка - сонце в долонях


Надійшов час, коли Великдень завітає до кожної української родини. Готуємось до нього духовно,та не забуваємо також про створення незмінної святкової атрибутики –  писанок. Аби долучитись до їхнього виготовлення , працівники районної дитячої бібліотеки  провели з учнями 6-А класу Буської ЗОШ І-ІІІст.№2 урок народознавства «Писанка – сонце в долонях». Бібліотекар читального залу Іванна Якимишин розповіла дітям історію виникнення писанки, яка сягає у  далеке минуле і пов`язана з ритуалом весняного рівнодення на землі. Дівчатка ознайомились з технікою виготовлення крашанок, дряпанок, крапанок, мальованок, восківки-бісерки.


  А ще дізнались про музей писанки в Коломиї, в колекції якого налічується понад 12000 писанок та декоративних яєць з різних регіонів України та країн світу.Його було відкрито у спеціалізованому будинку,частиною якого є пам`ятник писанці, висота якого сягає 13,5 метрів.10-метровий пам`ятник писанці знаходиться також в Канаді в місті Вегревілі. Тут щороку проходить Український  фестиваль, присвячений цьому Великодньому символу. Та не менш цікавим для дітей був майстер-клас з виготовлення писанки технікою  декупаж.


 Кожна створена писанка – це прояв дитячої фантазії, вміння підібрати відповідні фарби та орнаменти та вдало все це поєднати. 





Усі  ці писанки будуть використані для прикрашання  дерев у центральному сквері міста, що надасть йому у святкові дні особливої привабливості. А про українську писанку читачі зможуть більше дізнатися, ознайомившись з літературою, представленою на виставці "Великодня палітра".

              Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС по роботі                                           з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар