Перекладач

понеділок, 2 квітня 2018 р.

Тиждень дитячого читання у бібліотеці


В останню декаду березня у бібліотеках проходить традиційний Тиждень дитячого читання. Впродовж цього Тижня бібліотекарі намагаються провести  ряд цікавих пізнавальних заходів, під час яких читачі відкриють для себе невідомого дитячого автора, нову книгу, проявлять свої знання у вікторинах  чи  квестах.
Цьогоріч виповнюється 140 років від дня народження польського педагога, письменника та гуманіста Януша Корчака. Тож цікаво пройшла  бібліотечна зустріч з «королем дітей», як свого часу називали великого гуманіста. Присутні дізналися , як молодий лікар присвятив своє життя вихованню та опіці знедолених єврейських сиріт і як разом з ними пішов до газової камери у роки Другої світової війни.


 Корчак лікував дитячі душі не лише ліками, але й словом. Для нащадків, окрім педагогічних праць, він залишив визначний твір «Пригоди короля Мацюся»,котрий став світовим дитячим бестселером. Читачі з великим задоволенням слухали найцікавіші моменти з твору, а також висловлювали своє ставлення до прочитаного.
2018 рік проголошено в Україні Роком німецької мови. Отож з учнями 3-а класу Буської ЗОШ І-ІІІст. №2 проведено казковий вернісаж «В гостях у братів Грімм». 


Галина Гораль розповіла дітям історію, як понад 200 років тому  у німецькому містечку Ханау в багатодітній родині адвоката Грімма народились хлопчики Якоб та Вільгельм. Згодом вони стали не лише відомими лінгвістами, але й прославленими казкарями. Їхній спільний творчий доробок сягав понад 200 творів, котрі  сьогодні  перекладені більш як 100 мовами світу. Діти також ознайомились з казками «Три щасливці» та «Лісове чудовисько», а також взяли участь у обговоренні казок братів Грімм,котрі вони читали раніше.
Особливе зацікавлення у молодших школярів викликала презентація книги Марджері Вільямс «Вельветовий кролик, або як іграшки стають справжніми». 




Бібліотекар Надія Островська також провела з дітьми бліц- опитування, в результаті якого виявилось, що найулюбленішими дитячими іграшками були тваринки. Присутні взяли участь у конкурсі загадок  «А хто в цій рукавичці живе?»
Діти середнього шкільного віку активно мізкували над пазлами настільної гри «Мандрівка Львівщиною», де змогли продемонструвати свої знання з краєзнавства.


  Галина Гораль, заступник директора Буської ЦБС по роботі з дітьми


Немає коментарів:

Дописати коментар