Перекладач

середу, 30 березня 2016 р.

Подорож у країну Правил дорожнього руху

     Правила дорожнього руху необхідно вивчати з дитинства. Ці знання допомагатимуть кожному уникнути неприємностей, які можуть трапитись на вулиці, а іноді й врятувати життя. Ознайомити дітей із правилами  безпечної поведінки на дорозі – мета, яку поставили перед собою  організатори та учасники інтегрованого уроку «Подорож у Країну правил дорожнього руху»: вчителі, бібліотекарі, працівники поліції.  Захід відбувся 30 березня з учнями  2–А догімназійного класу Буської гімназії ім. Є. Петрушевича, де класним  керівником є  досвідчений педагог Галина Павлівна Чеховська.


   Урок із своїми вихованцями вона розпочала із бліц-турніру, під час якого вони продемонстрували добрі знання з правил дорожнього руху. Родзинкою заходу була презентація ученицею 6 (10) гімназійного класу Роксоланою Митко своєї «особливої» книги, виготовленої технікою фільцювання з використанням фетру та шерсті.


 Цю книгу вона створила на основі власної казки про Капітошку та Світлофорика. Діти із захопленням торкались м’якеньких сторінок книги. Вони також підготували  коротеньку інсценівку цієї казки.


 Правилам дорожнього руху була присвячена пісня, яку виконали учні. Заступник директора Буської ЦБС Галина Гораль провела для учасників літературну мандрівку «Знаки дорожні завжди пам’ятай».


 Вона прочитала дітям оповідання «Кіт на велосипеді». Бібліотекарі запропонували дітям декілька варіантів гри-лабіринту із книги «Правила дорожнього руху для малят».



  Дорослі пересвідчилися, що використання ігрових форм у навчанні, сприяє активності дітей, розвитку логічного мислення, практичному засвоєнню матеріалу. Майстер-клас з правил дорожнього руху провела з малими гімназистами Галина Лемішко – старший інспектор управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області.


 На згадку про  зустріч інженер  компанії «ОНУР»  Мар` ян Возний вручив дітям пам`ятку поводження на вулиці та подарував декоративні світловідбивачі на рюкзаки.

  

Г. Гораль, заст. директора Буської ЦБС  по роботі з дітьми.  


Немає коментарів:

Дописати коментар