Перекладач

пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Вшановуємо Великого Кобзаря

Відзначаючи 202 річницю від дня народження Великого Кобзаря, бібліотекарі Буської районної бібліотеки для дітей розгорнули книжково-ілюстративну виставку "Тарас Шевченко - владика слова і володар духа", на якій була представлена література про життя та мистецьке надбання поета.

 Для учнів 8-А класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2  було проведено огляд літератури з книжкової виставки, а також історико-бібліографічну розвідку "Національна премія імені Тараса Григоровича Шевченка - найвища урядова відзнака України".

                                                                             


                                              

 Ця державна нагорода була заснована 1962 року з метою відзначення вагомих досягнень митців в галузі літератури та різних видів мистецтва. На сьогоднішній день нею відзначено більше 600 лауреатів, в тому числі понад 180 письменників, поетів, публіцистів. З 2002 року була започаткована серія видань "Бібліотека Шевченківського комітету", у якій здійснюються репрезентативні  перевидання творів Шевченківських лауреатів різних років у рамках бюджетної програми "Українська книга". За останні чотирнадцять років у серії  "БШК" було випущено понад сотню видань книг таких талановитих майстрів слова, як О.Гончар, П.Тичина, В.Сосюра, М.Вінграновський, Д.Білоус, Я.Гоян, В.Симоненко, Л.Костенко, В.Шкляр та інші. Історія Шевченківської премії є частиною історії вітчизняної культури українського народу. Бібліотекарі також долучилися до проведення конкурсу на краще читання поезії Т.Шевченка серед учнів 5-10 класів Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2. 


 Переможцями конкурсу стали: Тимецька Світлана серед учнів 8-10класів та Давидко Марта серед учасників 5-7 класів.

                                 Галина Гораль,заст.директора Буської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар