Перекладач

пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Вивчаємо мови - пізнаємо світ


8 червня  до  районної бібліотеки для дітей завітали бузецькі гімназисти 4-7 класів з літнього мовного табору для участі у лінгво-країнознавчій годині «Вивчаючи мови  - пізнаємо світ». 

   
Сьогодні кожна молода  людина  прагне, окрім своєї рідної, вивчити і декілька іноземних мов. Це дасть їй можливість у майбутньому більш  впевнено почуватись у світі, потрапити на навчання у престижні вузи, знайти хорошу роботу. Тому вивчати іноземні мови необхідно змалечку.  Для ознайомлення  з іншомовною  літературою, що є у фондах книгозбірні, бібліотекарі оформили книжкову виставку «Свого не цураємось, чужому научаємось». 

Найбільше тут було представлено книг англійською ,незначна кількість  німецькою, французькою та польською мовами. Англомовну літературу, близько сорока книг, бібліотека одержала із фонду «Сейбр  - Світло» за підтримки «Фонду сприяння демократії» посольства США в Україні. Тут знайдуться книги на кожен смак для читачів різного віку. Наймолодшим припадуть до вподоби  яскраво проілюстровані видання, старші   школярі  зможуть  читати Д.Лондона «Біле Ікло»,  «Поклик предків» мовою оригіналу, а також твори сучасних англійських та американських письменників. 




Привернув  увагу присутніх і комплект  книг «Європа у 12 уроках» англійською, німецькою та французькою мовами. У фондах бібліотеки  є також певна кількість перекладних словників. Під час заходу діти читали уривочки з книг, спілкувались англійською, проявили знання з життя англомовних країн . 


Усі виявили бажання вивчати іноземні мови, а також  користуватися послугами нашої книгозбірні. Вчителів гімназії Ірину Романівну Стойко, Оксану Романівну Копилець та Наталію Богданівну Грипу  приємно вразила представлена література, тому вони  мають намір її активно використовувати під час навчального процесу.

Немає коментарів:

Дописати коментар