Перекладач

вівторок, 21 листопада 2017 р.

Герої не вмирають

Чотири роки тому в листопаді розпочалися масові виступи українців у Києві проти призупинення тогочасною владою євроінтеграційних процесів, які згодом переросли у Революцію гідності. Цій темі було присвячено годину-реквієм «Скорботну свічку запалімо…».


Розповіді Галини Гораль та Іванни Якимишин про події під час Революції гідності були доповнені відеосюжетами, що відображали хронологію трагічних подій 2013-2014 років.
Учні 9-А класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 дізналися про те, з яким патріотичним піднесенням народ вийшов захищати засади свободи та демократії. Проти мирних демонстрантів влада кинула загони спецназівців, залучила найманців з Росії та використала заборонені засоби.


Особливу увагу працівники бібліотеки акцентували на постатях надбужанок, які проявили героїзм та самовідданість на  Майдані, зокрема – Ольгу Буру з Ріпнова, котрій посмертно присвоєно звання Герой України та про медика з Буська Марію Матвіїв, котра під кулями снайперів рятувала життя активістів. Світлина французького фотографа Еріка Буве, де ця мужня жінка надає допомогу пораненому, облетіла весь світ.

Бібліотекар Галина Сай презентувала старшокласникам книгу «Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву», а також зачитала найбільш вражаючі моменти, які зафіксували безпосередні свідки подій: відомі літератори, блогери, журналісти і анонімні мережеві «ніки».


Зворушила учасників заходу пісня «Мамо, не плач, я повернусь весною…» на слова яворівської журналістки Оксани Максимишин-Корабель.





Звернули увагу присутні і на виставку-інсталяцію « А Сотню вже зустріли небеса», де представлені світлини та друковані матеріали, присвячені революційним подіям.

Немає коментарів:

Дописати коментар