Перекладач

пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Бібліолото «Цікавинки з книжкової родинки»

Часто діти люблять відвідувати бібліотеку самостійно, із батьками, однокласниками чи друзями, а також у супроводі своїх наставників-вчителів. Цього разу до районної дитячої бібліотеки завітали учні 3-Б класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Метою заходу було ознайомлення з книгами різного формату та цікавого поліграфічного оформлення, авторами та ілюстраторами видань. Особливо дітей вразили книжкові ілюстрації Владислава Єрка, Віктора Кононенка, Юлії Пилипчатіної та інших.


Найбільше дітям сподобалися книги з рухомими елементами («Соломяний бичок», «Коза-дереза») та з використанням тканинного декору («Цуценя», «Мишеня» та інші). Новинкою для них виявилися книги овальної форми («Втеча» О.Лущевської, «Про чисті ручки» Б.Жолдака). На основі книг «Розкриваю таємниці», «Прикрашаю світ» із серії «Зазирни у віконце» завідувач бібліотекою Галина Гораль провела з дітьми пізнавальне лото, під час якого діти демонстрували знання про такі професії, як археолог, біолог, водолаз, астроном, перукар, швея, флорист.

 



Неабияке зацікавлення проявили учні і до енциклопедичних 
видань: «Дикі тварини», «Собаки», «Коти», «Динозаври», «Комахи». «Коні і поні», у кожному з яких розповідалося про 50 найвідоміших видів та порід. Огляд цих видань провела бібліотекар читального залу Іванна Якимишин. Школярі виявили добрі знання про породи, повадки та характер своїх домашніх улюбленців – котів та собак.


Наприкінці заходу діти побували у читальному залі, де ознайомилися із новинками періодичних видань: «Світ дитини», «Колосок», «Зернятко», «Малятко» та іншими. Зустріч завершилась голосним читанням  книги "Лисичка у бібліотеці". Прослухавши оповідання, учні зробили висновок про те, яких правил необхідно дотримуватись, аби стати читачем бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар