Перекладач

вівторок, 21 листопада 2017 р.

Вшановуємо землячку - Ольгу Буру

Сьогодні у глибокій скорботі бущани біля стели героям «Небесної сотні» згадували трагічні події та вшановували пам`ять тих, хто своїм життям жертвував  задля утвердженням європейських цінностей та демократичних засад в українському суспільстві.


 З нагоди 4-ої річниці Революції гідності у актовій залі  Буської РДА пройшла демонстрація фільму, приуроченого славній землячці, учасниці Євромайдану, Герою України Ользі Бурій. Захід розпочався із розповіді заступника директора Буської ЦБС Галини Гораль про просту дівчину із села Ріпнів, котра своєю жертовністю та безкорисливістю вражала  побратимів на Майдані. 



Холодними лютневими днями і ночами Ольга стояла на сторожі, працювала на кухні та на складі. Тут під свист куль вона  підносила на барикади бруківку. Ймовірно, через випадкове поранення руки  бруківкою було занесено інфекцію, яка і стала причиною її смерті. Так відійшла у вічні світи  молода дівчина, котра поклала своє життя задля свободи України. Вона стала 104-ю жертвою героїчного спротиву українців.








 Матеріали для створення фільму працівникам бібліотеки надав пан Мирослав Тимчишин. Тридцятихвилинний відеосюжет про Ольгу Буру створила методист Буської ЦРБ Марія Литвин. Ідея проведення цього заходу та його втілення було здійснено завдяки старанням керівника відділу культури Буської РДА Людмили Ціхоцької.

Немає коментарів:

Дописати коментар