Перекладач

пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Вчимося мистецтву ікебани


Сьогодні у приміщенні Буської дитячої бібліотеки відбувся майстер-клас із створення традиційної японської ікебани у рамках відзначення року Японії в Україні.


Участь у заході взяли школярі сьомих класів ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Бібліотекар читального залу Іванна Якимишин ознайомила учнів з історією та різними стилями ікебани (рікка, сейка, морибана, сагеїрі), а також з основними школами японського мистецтва у цьому напрямку (Ікенобо, Охара, Согецу). Діти дізналися про те, що японці дуже серйозно ставляться до створення квіткових композицій і ототожнюють їхні основні елементи з трьома первнями – небом, людиною та Землею і що кожній з них в ікебані відведене відповідне місце.


Завідуюча бібліотеки Галина Гораль розповіла дітям про те, з чого найчастіше виготовляють ікебани, особливо в сьогоднішню пору року і на що слід акцентувати увагу при їх компонуванні. Також  дітям було продемонстровано відеоролик «Як створити ікебану».


Бібліотекарі  Галина Сай та Надія Островська підготували відповідний посуд та рослинний матеріал, аби діти могли самостійно створити свої композиції. Отож, школярки з ентузіазмом приступили до виготовлення квіткових композицій, проявивши власну фантазію та креативність.








Відзначити найкращу ікебану виявилось напрочуд важко, оскільки кожна композиція була особливою та неперевершеною.






Немає коментарів:

Дописати коментар