Перекладач

четвер, 28 вересня 2017 р.

Для вас відкриті наші двері та серця

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек до нашої книгозбірні завітали учні 1-Б класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 разом із класним керівником Лесею Зиновіївною Тхорик. Тут вони побували вперше. Завідувач дитячої бібліотеки Галина Гораль розповіла наймолодшим школярам про життя книгозбірні. Діти дізналися про те, як стати читачем бібліотеки, а також ознайомились із правилами користування друкованих видань.




Галина Гораль також прочитала школярам невеличке оповідання Лоренца Паулі та Катрін Шерер «Лисичка йде до бібліотеки». Це алегорична  історія про те, як звичайна лисичка випадково потрапила до надзвичайного світу знань, що виявився звичайною книгозбірнею, як він зацікавив її, що, непомітно для себе, руда стала постійним читачем. На прикладі цього персонажа діти усвідомили, що дає людині бібліотека і як слід поводитись із книгами. А ще присутні мали змогу потримати в руках книги різнопланового поліграфічного оформлення, розглянути дитячі журнали: «Ангелятко», «Яблунька», «Світ дитини», «Зернятко» та інші. Бібліотекарі продемонстрували майбутнім читачам книги, які вони згодом зможуть читати самотужки, засвоївши абетку.





З цікавістю діти послухали ще й народну  легенду про хлопця, який став першим бібліотекарем і відкрив людям цікавий світ знань. Школярі не лише слухали розповіді бібліотекаря, але також активно відповідали на поставлені запитання.
Таким чином, екскурсія до бібліотеки під гаслом «Для вас відкриті наші двері та серця» буде добрим стартом для подальшого ознайомлення із світом книг. Адже і вчитель, і школярі виявили бажання щотижня відвідувати бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар