Перекладач

понеділок, 13 лютого 2017 р.

Святкуємо Валентинів День

Напередодні Дня Святого Валентина у Буській районній бібліотеці для дітей з учнями 7-А класу Буської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 проведено літературне лото «Святкуємо Валентинів день».
Під час цього заходу учасники мали змогу почути розповідь про діяння Святого Валентина та традиції відзначення цього свята у різних народів світу, яку підготувала бібліотекар читального залу Іванна Якимишин.


 Діти брали активну участь у літературному конкурсі, де визначали закоханих літературних героїв. Також кожен з присутніх мав змогу бути учасником конкурсу «Валентине, поворожи мені» і дізнатись, що приготували їм на цей рік їхні астрологічні знаки.


А семикласники  за допомогою пантоміми намагались  створити уявну «скульптуру Любові».


Аби краще збагнути різнобічне поняття «любов», бібліотекарі організували книжково-ілюстративну виставку-візитку «Любов врятує світ». Заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Галина Гораль розповіла дітям про те, що сьогодні найбільш актуальною є любов до Бога і до ближнього.


 Цікаво, що у Святому Письмі слово «любов» згадується щонайменше 200 разів, а дієслово «любити» – понад 300.
Також діти дізналися про кохання у житті відомих українських та зарубіжних митців, зокрема: І.Франка, Т.Шевченка, П.Пікассо, У.Діснея, М.Твена, Д.Байрона. Саме високі почуття надихнули їх на написання світових шедеврів. А ще учні мали змогу ознайомитись із таємницею створення  перлини паркового мистецтва – «Софіївка», що знаходиться в Умані. Закладення цього парку – це прояв великої любові польського графа Станіслава Потоцького до своєї дружини - грекині Софії.
Галина Гораль запропонувала присутнім твори  сучасної літератури, які присвячені зародженню перших романтичних почуттів у підлітків, а також  різноманітним психологічним проблемами, з котрими вони зіштовхуються.
Під час заходу учні мали змогу насолодитись музикою відомих українських виконавців, зокрема, гурту «Плач Єремії», «Океан Ельзи», Павла Табакова та Кузьми Скрябіна.


     Галина Гораль, заступник директора Буської ЦБС по роботі                                                з дітьми.


       Іванна Якимишин, бібліотекар Буської РДБ.

Немає коментарів:

Дописати коментар