Перекладач

четвер, 29 вересня 2016 р.

Бібліотека - майданчик для спілкування


У переддень Всеукраїнського дня бібліотек до Буської РДБ завітали першокласники  Буської ЗОШ № 2 разом зі своїм класним керівником Оленою Йосипівною Кубат. Більшість із них вперше переступили поріг нашої книгозбірні, хоча декотрі побували тут раніше з батьками. Працівники закладу розповіли дітям для чого існують бібліотеки, які книги та журнали тут можна взяти для читання, що значить дружба людини з книгою.



Сьогодні першачки вивчили у школі лише дві літери. Але є й такі, що вже читають самостійно. Бібліотекарі ознайомили присутніх  з тематичною палітрою книг. А це -  казки, вірші, оповідання, загадки, кросворди.... Видання різноманітних поліграфічних форм – великі та малоформатні, з пухнастими аплікаціями звірят на обкладинках, з об’ємними витинанками, що відображають сцени з казок,  та інші шедеври книжкової продукції   викликали захоплення малечі. Вони також оглянули сучасні українські дитячі журнали: «Малятко», «Ангелятко», «Світ дитини», «Барвінок», «Яблунька», шо є у фондах нашої бібліотеки.






 Особливо захопдюючими для них були кросворди та різноманітні завдання, надруковані у журналі «Ангелятко». Дівчатка та хлопчики разом із бібліотекарем читали маленькі віршики, у текст яких необхідно було вставити замість зображених речей їхні назви Це малюкам дуже сподобалось. 


 



Проведені з дітьми заходи сприятимуть розвитку їхньої кмітливості, спостережливості, уважності та логічного мислення. Першачки залюбки переглянули мультфільм «Ріпка».

 



Наступної зустрічі охочі запишуться до нашої бібліотеки. Отож, сьогодні дитяча книгозбірня стала майданчиком для цікавого та змістовного спілкування бібліотекаря із своїм майбутнім читачем.


                   Г.Гораль, заст.директора Буської ЦБС по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар