Перекладач

пʼятницю, 20 травня 2016 р.

День Європи у районній дитячій бібліотеці

В рамках святкування Дня Європи в Україні працівники Буської районної бібліотеки для дітей провели з учнями 8-А класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 пізнавально-географічний калейдоскоп "Пізнаємо Європу зблизька".




Учасники заходу мали нагоду ознайомитись із двома книжково-ілюстративними експозиціями: "Європа об'єднує світ", у котрій висвітлюється історія створення Європейського Союзу та "Європілігрим", де подано матеріали про культуру та визначні місця окремих європейських країн. До речі, за задумом бібліотекарів розділи останньої виставки будуть періодично оновлюватись матеріалами про різні країни Європи.Завідувач бібліотеки Галина Гораль розпочала захід із розповіді про передумови та історію виникнення нової європейської спільноти,назвала засновників, озвучила основні засади та принципи її існування.






 Вона наголосила, щоб рухатись вперед, недостатньо лише любити свою батьківщину, але ще й треба знати і поважати історію та культуру своїх сусідів. Діти також мали нагоду послухати "Оду до радості"- уривок з 9 симфонії Л.Ван Бетховена, Цей музичний твір сьогодні вважається не лише офіційним гімном Євросоюзу, але і Європи в цілому. Програма заходу включала ряд експрес-вікторин: "Що я знаю про Європу?", "Літературна мандрівка Європою", конкурс знавців футболу " Ліга чемпіонів", тому діти мали нагоду проявити свої знання, ерудицію та кмітливість. Присутні також взяли участь у музичному екскурсі "До витоків Євробачення".





 Вони дізнались, що вперше цей конкурс пройшов 24 травня 1956 року у Швейцарії в місті Лугано, де учасниками було лише 7 країн. Вперше у 2003 році Україну на Євробаченні представляв Олександр Пономарьов , а вже наступного року перемогу виборола Руслана. Діти щиро раділи цьогорічному успіху Джамали. Вони ще раз із захопленям переглянули її тріумфальний виступ на Євробаченні. Проведений захід сприятиме кращому пізнанню дітьми європейських цінностей.

                                                            Надія Островська, бібліотекар Буської РДБ

Немає коментарів:

Дописати коментар