Перекладач

середу, 17 січня 2024 р.

Різдво Мумі-тролів


 #Бібліотека_для_дітей_міста_Буська

Різдвяний настрій панує повсюди. А по-особливому його можна відчути, відвідавши казковий світ Країни Мумі-тролів. Отож рекомендуємо нашим читачам ознайомитись із книгою «Різдво приходить у Країну Мумі-тролів». Улюблену оповідь Туве Янссон «Ялинка» переказали по-своєму Алекс Гаріді та Сесілія Давідссон і видали з новими ілюстраціями художниці Філіппи Відлюнд. Чудовий переклад зі шведської на українську здійснила Наталія Іваничук. В основі цієї розповіді – повісті, котрі майже сімдесят п`ять років тому написала Туве Янссон.
Одного ранку в грудні урвався довгий зимовий сон родини Мумі-тролів. Світ за стінами будиночка змінився до невпізнанння: щось біле й загадкове вкрило всю Долину Мумі-тролів,туди й сюди сновигали чепурулі й гемулі, обвішані подарунками й пакунками зі святковими наїдками та напитками. Усі перебували у схвильованому очікуванні чогось, що прямувало до Мумі-долини. Те загадкове Щось видавалося дуже небезпечним і називалось Різдвом.
Цю книжку у переддень Різдва подарувала нашій бібліотеці мама наших читачів Платона та Ясенії Миргород-Зубенків - Марина, за що ми їй щиро дякуємо. Ця родина переїхала до нас з Харкова, де рашисти знищили їхнє помешкання. Але ці люди не втрачають віри в життя та у нашу Перемогу. Тож мама дбає, аби діти зростали мудрими та освіченими, тому часто разом з ними відвідує нашу книгозбірню, де завжди знаходить цікаву та потрібну літературу для дітей.





Немає коментарів:

Дописати коментар