Перекладач

вівторок, 28 січня 2020 р.

Герої Крут!..О, нам їх не забути


У славній тисячолітній історії України є багато геройських сторінок. Серед них чітко виокремлюємо слово КРУТИ. Воно криє в собі глибінь думок і почуттів, які згодом ляжуть  в основу національно-визвольного руху.
29 січня 1918 року відбувся бій під Крутами – станцією, що перекривала  більшовицькій орді вхід у Київ. Саме тут полягло 300 українських юнаків,які без належного озброєння та відповідної  амуніції вступили у бій з багаточисельною армією Муравйова. Подвигу української молоді під Крутами був присвячений урок історії «Герої Крут!..О, нам їх не забути. Дзвенить їх клич – невтомно далі йти!», котрий з учнями 7-А класу Буської ЗОШ№2 провели працівники районної бібліотеки для дітей.




 Про лицарську звитягу  юнаків розповіла заст. директора Буської ЦБС по роботі з дітьми Галина Гораль. Вона також провела паралель між тогочасними подіями та сьогоднішньою ситуацією в Україні, де такі ж молоді люди захищають  нас та нашу землю  на Сході від північного сусіда. Діти ознайомилися з  літературою, представленою на книжковій виставці 



«На Аскольдовій могилі український цвіт», та переглянули відеофільм про битву під Крутами. Акордом заходу була пісня "Балада", з репертуару Народного артиста України Павла Дворського.


 Класний керівник Ольга Миляновська виразила сподівання, що усвідомлення учнями важливості історичних подій сприятиме  вихованню  у них громадянського обов`язку та відданості Батьківщині.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар