Перекладач

четвер, 9 січня 2020 р.

Василю Симоненку - 85


8 січня Василю Симоненку виповнилось би 85 років, впродовж яких з-під його пера могла би з`явитись  ще не одна  поезія, сповнена непримиренності до ворогів свого народу,щирого вболівання за його майбутнє. «Любити все прекрасне і земне і говорити правду…» - так вбачав свою місію на землі Василь Симоненко. Свого часу він звертався до різних жанрів та літературних форм – громадянської лірики, гумористичних творів, щоденникових записів, дитячих казок. Після Франкового «Фарбованого лиса», як зазначав поет Микола Сом, впродовж тривалої перерви в українській літературі  не було цікавішої і вагомішої казки як  «Цар Плаксій та Лоскотон» Василя Симоненка. Пізніш Симоненко напише ще «Подорож у країну Навпаки» та «Казку про Дурила», які присвятить своєму сину Олесику.
Сьогодні у дитячій бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Мій народе! Ради тебе мислю і творю», на котрій,  представлено поетичний доробок автора, в тому числі його дитячі казки.





Щире та чесне слово Василя Симоненка вчить кожного любові до своєї землі, його історії, виховує почуття порядності та відповідальності за все,  що відбувається довкола.

Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар