Перекладач

вівторок, 3 грудня 2019 р.

Дітвак із сонцем у кишені


2019–ий оголошено на Львівщині Роком Богдана-Ігоря Антонича – поета, який свідому частину свого життя прожив у Львові. У 30-х роках в українському мистецькому середовищі його вважають «божеським поетом», талант якого порівнюють хіба що з Рембо чи Лоркою. Він грав на усіх струнах людської душі, бо був її знавцем. Його поезія – це наповнення світлих барв, звуків, ритмів, це – жива арфа на тисячу ладів і тонів.  Цьогоріч минуло 110 років від дня народження  Богдана- Ігоря Антонича. З цієї нагоди у районній бібліотеці для дітей пройшла презентація  книги «Антонич від А до Я»,що вийшла у світ у «Видавництві Старого Лева».


 Учасниками заходу були учні 9-А класу Буської ЗОШ №2. Заступник директора Буської ЦБС Галина Гораль розповіла про дитячі та юнацькі роки письменника, його творчі уподобання, поетичні проби пера та становлення його як поета. 




На книжковій виставці «Дітвак із сонцем у кишені» були представлені твори поета,збірники із статтями,есеями та спогадами його сучасників, а також листи коханої –  Ольги Олійник  до нього. Ці листи  частково зберігаються у архіві Львівської національної бібліотеки ім.В.Стефаника і свого часу були надруковані у журналі «Однокласник».


 Присутні переглянули фільм, присвячений Антоничу.




Бібліотекар Галина Сай прочитала поезію Б.-І.Антонича «Різдво», «Вишні», «Калина», «Зелена євангелія», «Три перстені» та інші.

        Галина Гораль,заст. директора Буської ЦБС по роботі з                                                                        дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар