Перекладач

четвер, 12 грудня 2019 р.

Що таке булінг і як з ним боротися


Як сьогодні побороти дитяче насильство?.. Це питання болюче для  кожного, хто має дітей. За їхню безпеку  відповідають не лише батьки,  а й вчителі та вихователі. Не стоять осторонь вирішення цієї болючої проблеми й бібліотекарі. Тож аби запобігти проявам булінгу бібліотекарі проводять з дітьми певну роз`яснювальну роботу, яку починають з наймолодшого читача. Бібліотекар Надія Островська з читачами 3-4-х класів провела бесіду –застереження «Що таке булінг і як з ним боротися». Діти довідались,що кожному право на життя та безпеку  гарантує Конституція.



 Більшу частину дня учні проводять у школі. Тому тут мають бути створені такі умови, щоб усі  почувалися у безпеці, не зазнавали принижень, насильства і цькувань. А для цього кожен повинен поважати свого товариша, а також  старших. Якщо у школі дитині некомфортно і  вона зазнає цькувань з боку оточуючих,що становить загрозу її життю та здоров`ю, то неодмінно треба повідомити про це вчителів та батьків. Надія Миронівна навела  приклади жорстокої поведінки між дітьми, що спричинили тяжкі наслідки. Діти оглянули книжкову виставку «Я маю право мати право», де представлена література відповідної тематики. 




Бібліотекар звернула увагу присутніх на книжку «Я і Конституція». Конституція – це компас, бо в ній йдеться  про те, хто ти як особистість і хто ми як народ на карті світу, який керунок ми обираємо, щоб іти у правильному напрямку.

   Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС по роботі з                                                                           дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар