Перекладач

пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Чорні крила безсмертя


23 листопада минає 86 річниця  Голодомору, який забрав мідьйони життів українців. Учнями 7-А класу Буської ЗОШ№2 під керівництвом Ольги Дмитрівни Миляновської було підготовлено і проведено  годину-реквієм «33-й…Голод…Голод…», під час якої присутні згадали про трагічні події, які мали місце у нашій українській історії. До проведення цього заходу активно долучились і бібліотекарі дитячої книгозбірні.








Поезія, проза, кадри з документальних фільмів, пісні у виконанні сучасних співаків нагадували присутнім про страшні злочини комуністичного режиму, метою якого було винищення українців як нації.Заступник директора Буської ЦБС по роботі з дітьми Галина Гораль розповіла присутнім 
 про три Голодомори, які пережила Україна у ХХ столітті , передумови  їх виникнення та  трагічні наслідки для нашого народу.Вона  звернула увагу учнів на матеріали документальних   досліджень, опублікованих у книгах Р.Конквеста «Жнива скорботи» та Дж.Мейса «Ваші мертві вибрали мене». 






Діти також довідались, як пережив Голодомор Андрій Васильович Нагорний, сьогодні покійний вчитель історії Буської ЗОШ №2. Допомогли йому та його родині вижити  зібрані  вночі колоски, а ще й те, що  про це ніхто з односельців не доніс владі. Проведення таких заходів вчить молоде покоління знати та пам`ятати трагічні сторінки своєї історії, аби запобігти цьому в майбутньому.

                  Н.Островська, бібліотекар Буської РДБ

Немає коментарів:

Дописати коментар