Перекладач

пʼятницю, 31 травня 2019 р.

Міжнародний день захисту дітей в Буській РДБ


1 червня в Україні, та й по всьому світу, святкуватимуть Міжнародний день захисту дітей, метою якого є привернути увагу суспільства до дотримання дитячих прав. Проблеми захисту дітей обговорювались ще на початку ХХ століття на різноманітних міжнародних форумах, конференціях, конгресах. Офіційне ж рішення заснувати Міжнародний день захисту дітей було ухвалене в листопаді 1949 року конгресом Міжнародної демократичної федерації жінок, і вже в 1950 році 1 червня було відзначено перший День захисту дітей. Сьогодні працівники Буської РДБ запросили до себе на бібліотечну гостину родину Оксани та Олега  Сороків, які взяли на виховання 7 діток: Сніжанну, Василину, Домініку-Вікторію, Софію-Іванну, Марію-Іннесу, Діану та Арсена-Володимира.
Для дітей ми провели екскурсію по бібліотеці, розповіли їм про книги, які можуть зацікавити їх та їхніх батьків. Надія Островська зачитала допитливій малечі казку «Дерево доброти» та представила книжки «З левиної скарбнички». Спілкування з дітьми було щирим та змістовним.



 Також наші маленькі гості дуже зраділи подарункові, який для них приготувала Галина Сай – великому плюшевому левові. А ще їм подарували книжки та солодощі. Сподіваємося, що такі бібліотечні посиденьки «Запрошуємо дитину на книжкову гостину» стануть доброю традицією й сприятимуть заохоченню діток до активного читання, допоможуть удосконалювати свої знання у багатьох галузях, а молодшим – пізнавати навколишній світ.




Ми прагнемо, щоби діти, які мешкають з нами поряд, стали активними користувачами нашої бібліотеки, долучались до проведення заходів, щоб у нашій книгозбірні їм завжди було цікаво та затишно.


Немає коментарів:

Дописати коментар