Перекладач

середу, 8 травня 2019 р.

Урок-спогад "Україна у Другій світовій війні. Життя і долі"


 8-9 травня більшість європейських країн, у тому числі й Україна, відзначають День памяті та примирення, а також  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цьогоріч минає 74 роки від дня завершення Другої світової війни, у якій загинуло близько 10 мільйонів українців. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї жахливої трагедії ХХ століття  та з вдячністю згадуємо тих людей, котрим вдалося повернутися з війни живими. У районній дитячій бібліотеці  Галина Гораль провела  урок-спогад «Україна у Другій світовій війні. Життя і долі» для учнів 7-Б класу ЗОШ І-ІІІ ст.№2. 



Розповідь базувалася на матеріалах книги Вахтанга Кіпіані  «Друга світова. Непридумані історії». У ній вміщено спогади, записані сучасниками із слів батьків, бабусь, дідусів про долі українців, які воювали у різних арміях, життя депортованих та вивезених на примусові роботи. Війна розділила родини, позбавила мільйони життів, скалічила людські долі. Знати і пам`ятати правдиву історію важливо завжди, оскільки навіть через багато десятиліть з`являються нові деталі, факти, спогади і свідчення. Присутні дізнались про виникненя у світі символу пам`яті жертв Другої світової війни у вигляді червоного маку, що уособлює  пролиту людську кров та слід від кулі. 





Галина Гораль провела для дітей огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Вклонімося доземно тим солдатам, що міряли дороги крізь війну». Бібліотекарі вдячні  вчителю ЗОШ №2 Ярославі Григорівні Гензі  за сприяння в організації заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар