Перекладач

середу, 30 січня 2019 р.

Вчимося сортувати сміття


29 січня наші львівські колеги – працівники  КЗ ЛОР «Львівська обласна бібліотека для дітей» разом із заступником директора львівського представництва ТОВ «Вторресурси» Київського картонно-паперового комбінату Андрієм Ільківим  провели на базі Буської ЗОШ І - ІІІст. гімназії ім. Є.Петрушевича  семінар-практикум для учнів  та керівників шкіл, що стосувався збору, сортування та переробки сміттєвих відходів. Захід проходив у рамках проекту «Чисте місто», що стартував у Львові  в квітні 2018 року. Мета проекту –  зробити чистим не лише Львів, але й інші населені пункти. Тож цьогоріч вони вперше завітали до Буська. 




 А.Ільків розповів про особливості переробки паперових відходів та продемонстрував слайди , що відображають процес від зважування макулатури до виходу готової продукції. Вказав присутнім, чому не усі паперові відходи підлягають переробці, як, наприклад, грошові банкноти і т.п.
Креативний проект «Еко-Бібліотека» представляли працівники обласної бібліотеки для дітей Катерина Сухоребська та Ірина Пігура.







 Вони розповіли учасникам як правильно сортувати сміттєві відходи, а також провели з ними практичні заняття, під час яких діти демонстрували набуті знання. Бібліотекарі також запропонували учням  стати учасниками гри «Garbage Hero» - «Сміттєвий герой», яку можна безкоштовно закачати на свій мобільний. Кожен учасник заходу одержав пам`ятку від проекту «ЕкоБібліотека».

       Галина Гораль, заст. директора Буської ЦБС 
                        по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар