Перекладач

вівторок, 27 лютого 2018 р.

Дочці Поліського краю присвячується


Знати історію свого народу, а також тих,хто найбільше прославив рідну землю у світі – обов`язок кожного українця. Про славну дочку свого народу – Лесю Українку,  у день її уродин, розказували своїм читачам працівники Буської районної бібліотеки для дітей. Для учнів 4-А класу Буської ЗОШ №2 Надія Островська провела презентацію книги лауреата Державної премії ім. Л.Українки Євгена Білоусова  «Лесина пісня».





 Ця книга є незвичною за жанром. Це – повість-казка. Тому затишно на її сторінках Казкам і Загадкам, Колядкам та Щедрівкам, Слову та Пісні. Автор доступно та цікаво розповідає про дитячі та юнацькі роки поетеси. Бібліотекар зачитала дітям найцікавіші уривки з книги. Вона буде захоплюючою не лише для дітей, але й для дорослих.
Також напередодні для третьокласників було проведено огляд літератури біля  книжкової виставки «Жила колись на світі Леся». 



Бібліотекар звернула увагу дітей на книгу Дарії Іваницької «Леся Українка – дітям», в якій  авторка вдало поєднала біографічні та творчі моменти із життя письменниці, а також представила багато світлин з родинного архіву Косачів. А ще, учні декламували вірші поетеси  та обговорювали дитячі твори Лесі Українки.
Для старшокласників заступник директора ЦБС Галина Гораль провела літературно-біографічну мозаїку «Маловідомі історії з життя поетеси».  Під час розповіді бібліотекар використала матеріали із книги М.Мороз «Літопис життя та творчості Лесі Українки». 





Це – хронологічний звіт біографічних та бібліографічних відомостей  про життя й діяльність поетеси, а також про її родинне та літературне оточення у 1871-1913 роках, зроблений на основі епістолярної спадщини Лесі Українки. Для учнів було проведено огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Лесина світлиця». 

                 Г.Гораль,заступник директора Буської ЦБС
                                    по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар