Перекладач

середу, 24 травня 2017 р.

Маленька держава великих чудес

У рамках відзначення Року Японії в Україні у Буській районній бібліотеці для дітей було проведено географічний калейдоскоп «Країна сакури та вранішнього сонця», учасниками якого були учні 7-а класу середньої школи №2.


Під час заходу учні дізналися про особливості географічного розташування Японії, її політичний устрій, потужну економіку та багатогранну й своєрідну культуру, а також про основні символи країни. Японія – одна з найпотужніших держав, що входить до Великої сімки (третє місце у світі за показниками ВВП - понад $4 трильйони). Загальновідомі працелюбність, сумлінність і слухняність японців – риси, які стали запорукою цього феномену.


Надзвичайно захопливим і пізнавальним для учнів був фільм «Цікаві факти про Японію», у якому розповідалося про життя у великих японських мегаполісах, своєрідні звички та особливості навчання, спілкування, взаємовідносин, діловий етикет та інше.



Про маловідомі факти японської історії, культури й мистецтва діти довідалися під час огляду книжкової виставки «Японія – маленька держава великих чудес», яку провела заступник директора ЦБС Галина Гораль. Бібліотекар читального залу Іванна Якимишин підготувала для присутніх вікторину «Що ти знаєш про Японію».



 Уважно прослухавши розповіді бібліотекарів та переглянувши фільм, присвячений цій країні, семикласники легко впоралися із складними завданнями. Найактивніші школярі: Давидко Марта, Хацаюк Софія, Гартман Дмитро, Макар Андрій та Пінтоха Андрій одержали у подарунок саморобні паперові журавлики, які в японській культурі символізують дружбу, щастя та любов. Вважається, якщо створити тисячу таких птахів, обов’язково збудеться найзаповітніша мрія. 

Немає коментарів:

Дописати коментар