Перекладач

четвер, 10 листопада 2016 р.

Таємниці мови-чарівниці

9 листопада Україна вшановує рідне слово. З цієї нагоди бібліотекарі Буської районної бібліотеки для дітей провели з читачами 3-Б класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2   годину мовознавства «Таємниці мови-чарівниці».   


  

 Галина   Гораль розповіла дітям про те, як виникла мова,як людина вирішила « її відбитки» покласти на камінь, глину, дерев’яні  таблички , а згодом на папір. Присутні довідались також про Нестора-літописця та його внесок в культуру Київської Русі. А щоб діти не були пасивними слухачами, бібліотекарі підготували для них цікаві ігрові завдання. Відгадати загадки, головоломки, взяти участь у грі «Словограй», утворити з двох одне нове слово – далеко не весь перелік того, над чим мізкувала малеча.


 Юра Хайвась, Леся Сирота, Арсен Дадак та Вікторія Клим виконували індивідуальні завдання. Кожен з них одержав текст про пори року,який необхідно було « розширити», додаючи порівняння, розгортаючи тему оповіді. Діти напрочуд успішно справились із завданнями, демонструючи хороші знання рідної мови. Присутні також слухали байки «Рак та ворона», «Совині діти» і придумували до них свої заголовки. Ознайомившись з байкою «Товар і покупець», діти повинні були визначити три речі, котрі не можна продати. Серед безлічі правильних відповідей вони назвали матір, мову, совість  та батьківщину. На закінчення Д.Ільчук,  Ю. Хайвась, В.Клим,  О. Сирота, А.Приставський, Ю. Бака читали вірші про рідну мову, які вони підготували разом з класним керівником Олександрою Іванівною Приставською.



 Зацікавила дітей і книжкова виставка «Світ малюємо словами», яку для наймолодших підготували бібліотекарі.



                  Галина Гораль, заст.директора Буської ЦБС по                                           роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар