Перекладач

вівторок, 29 листопада 2016 р.

Професіографічне дерево роду

Буським районним центром зайнятості, за ініціативи Державної служби зайнятості, задля  активізації профорієнтаційної роботи з молоддю було оголошено конкурс дитячих малюнків серед учнів 5-9 класів «Професіографічне дерево моєї родини». Метою конкурсу є пізнання родинних професійних традицій, сімейних ремесел, професійних досягнень батьків, дідів, прадідів та їхнє художнє висвітлення за допомогою малюнка, на якому зображено родинне дерево. Заслуговують уваги роботи семикласників з Буської ЗОШ №2 І-ІІІ ст., котрі учням  допомагала  створювати вчитель малювання Ярослава Григорівна Генза.




 Проявляючи власну фантазію,  діти оздоблювали родинне професіографічне дерево малюнками фруктів та квітів, а також предметними символами, котрі відповідають певній професії .








Деякі учні на малюнках, окрім  імен та прізвищ своїх родичів вказували і дати їх народження. Це є свідченням того, як в родинах шанують та пам'ятають своїх предків.  З дитячих малюнків можна зробити висновок про те, що багато професій в родинах є вже спадковими -  мебльовика, бухгалтера, медика. Зауважимо,що професія землероба,яка була властива дідам та прадідам, сьогодні втратила актуальність. Цікавими та оригінальними були роботи Андрія Макара, Андрія Пінтохи, Адріани Мазепи, Вероніки Паливоди, Дмитра Гартмана, Аліни Гілевич, Олександри Харитон та інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар