Перекладач

четвер, 7 липня 2016 р.

Зустріч на бібліотечній галявині

Ось наступила для школярів пора літнього відпочинку, веселих розваг, цікавих подорожей та незабутніх зустрічей. Діти вже здали у бібліотеку шкільні підручники,а більшість озброїлась  програмами з літератури на наступний навчальний рік,яку намагаються прочитати влітку.Та літнє дозвілля  - це не лише шкільна програма. Тому Буська районна бібліотека для дітей практикує проведення «зустрічей на бібліотечній галявині».






















.Під час них діти зможуть ознайомитись з цікавими явищами живої природи, відкрити для себе таємниці народознавства, стати учасниками майстер-класів, ознайомитись із новинками сучасної літератури. Сьогоднішня зустріч була присвячена домашній улюблениці – кішці. Бібліотекар Надія Островська підготувала для дітей кошачий калейдоскоп «Цікавинки котячого світу», під час якого діти довідались  маловідомі факти з життя цих тваринок. Сьогодні на землі існує понад 330 порід котів.Ці тварини живуть з нами уже понад 10 тисяч років. 6 тисяч років тому перших котів було приручено в Єгипті, де їх вважали священними тваринами. Перше котяче ім’я, яке дійшло до нас, було Неджем, що в перекладі означало – «мила».Ця незвичайна кішка жила 3500 років тому в епоху царювання фараона Тутмоса ІІІ. До Європи перші коти потрапили 2 тисячі років тому.З того часу вони стали нашими меншими друзями. Вони незмінні помічники у господарстві – знищують мишей та щурів,вірні своєму господареві. За тисячі кілометрів знаходять дорогу до рідної домівки. Діти захоплююче розповідали про повадки своїх домашніх улюбленців та смішні історії, що траплялися з ними. Галина Гораль зачитала дітям уривки із книжки Оксани Думанської «Собаче життя кота Хитруна». 


Вона акцентувала увагу дітей на проблемі гуманного ставлення до тварин, особливо – бездомних. Діти ознайомились із поетичною збіркою Ігоря Калинця «Небилиці про котика і кицю», а також послухали вірші  із нової книги «Поезії Рудої Киці». Учасники заходу з великим задоволенням переглянули смішні відеосюжети про котів.




На зустріч діти прийшли із своїми улюбленими іграшками котів, які навіть вміли співати. На книжковій виставці «Цікаві небилиці про Котика і Кицю» діти знайшли найрізноманітнішу літературу, присвячену братам нашим меншим.




 У спекотну погоду бібліотекарі пригостили дітей смаколиками та прохолодними напоями. Діти з нетерпінням очікують на наступну зустріч.


  Галина Гораль, заступник директора Буської ЦБС по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар