Перекладач

пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Галина Вдовиченко - великий приятель дітей

              
Народилася у Лапландії, за Полярним колом, у кількох кілометрах від Норвегії та Фінляндії. Можливо, ще й тому в дитинстві найбільше любила казку «Снігова королева». Батьки повернулися в Україну, і вона більше ніколи не була у містечку Печенга (колись Петсамо) на півночі Кольського півострова. Тривалий час жила в Івано-Франківську, за тридцять три  кілометри від батьківського села – Отинії Коломийського району. За найменшої нагоди їздила туди з мамою і татом на мотоциклі. Мріяла працювати у книгарні чи в бібліотеці, любила книжки – гортати їх, нюхати і, звісно, читати. Вела дитячі щоденники, вигадувала ігри й переповідала ровесникам у дворі багатосерійні фільми, яких ніхто, крім неї, чомусь не бачив. Перший заробіток мала у другому класі, коли сусідка попросила наглянути за маленькою донечкою – це було влітку, вона бавилася з малою щодня протягом чи не двох тижнів. Заробила червону трикотажну кофтину на гудзиках. Батьки дозволяли тягнути додому різну живність: жуків, жаб, їжаків. Заохочували дитячі вистави з переодяганнями; виставки малюнків, що їх розвішували на дверях; листи, написані крейдою на дверцятах старої шафи на горищі; кулінарні експерименти, часто невдалі; домашні газети з карикатурами та фотографіями; колективні перегляди діафільмів (дехто їх іще пам`ятає) та багато іншого… Сестра і брат у цих практиках мали перші ролі. Після закінчення філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка пішла працювати до газети – досі у журналістиці. Заступник головного редактора газети «Високий Замок».У 2008 році деб`ютувала романом «Пів`яблука» і одразу здобула відзнаку «Коронація слова».Коли донька і син виросли, почала писати романи, оповідання та твори для дітей. Задумів для майбутніх книжок вистачило б на кількох авторів. В короткому часі створила немало цікавих дитячих творів, серед яких особливою популярністю у читачів користуються такі: «Ліга непарних шкарпеток», «Бора», «Мишкові миші», « Друзі незрадливі» та інші.
А ось її нова книга:

Вдовиченко Г.
 36 і 6 котів. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 135 с.: іл.
 36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.



Нещодавно  у Буській районній дитячій бібліотеці відбулася зустріч з Галиною Вдовиченко, під час якої вона подарувала юним надбужанцям свою книгу з автографом.





                                    Галина Сай, бібліотекар Буської РДБ

Немає коментарів:

Дописати коментар