Перекладач

понеділок, 20 вересня 2021 р.

Еко-година "Здоров`я планети - в наших руках"


 #Український_інститут_книги

Сьогодні знову до нас завітали учні 5-Б класу Буської ЗОШ №2 разом із вчителькою Наталією Дмитрівною Радіо на еко-годину «Здоров`я планети – в наших руках». Галина Гораль розпочала захід розповіддю про те, які небезпеки для здоров`я людини несе наше необережне поводження з природою. Засмічені довкілля, зливи нечистот у річки та озера, спалення сухостою, оприскування рослин хімікатами викликають серйозні захворювання організму. Зацікавила присутніх презентація книги Мартіна Дорі «Діти проти пластику», яку ми отримали за Програмою поповнення бібліотечних фондів від #Українського_інституту_книги , котру провела бібліотекар Надія Островська. Вона розповіла, що у засмічених пластиком океанах гине близько 100 тисяч китів та дельфінів,1 мільйон морських птахів. Щороку в океани потрапляє понад 8 млн.т пластику, а на одному кв. км плаває 31тис. пластикових предметів. Науковці передбачають, що у 2050 році в океанах буде більше пластику (за масою), аніж риби. Отож, аби стати 2хвилинним супергероєм треба боротися із пластиком не лише у сміттєвому відрі, а й у шкільному наплічнику, у ванній, у саду, в супермаркеті та ін. Як саме з цим впоратись підкаже книга Мартіна Дорі «Діти проти пластику».
Присутні також послухали «Калейдоскоп екологічних порад», який підготувала бібліотекар Галина Сай. Вона розповіла про науку гарбологію, як утилізувати відпрацьовані батарейки, старі комп`ютери, через скільки років розкладеться паперова серветка, поліетиленовий пакет, консервна банка, як якісно помити посуд, не використовуючи шкідливих миючих засобів.
Дітям було цікаво дізнатись, що, наприклад, у торгівельній мережі АТБ для покупок вже використовується пакет «Початок», який виготовлено на основі кукурудзяного крохмалю, що дає змогу утилізувати його в компостній ямі. Кожен мав нагоду потримати пакет у своїх руках.
Проведений захід був корисним та пізнавальним, оскільки діти дізнались, як можна запобігти екологічним катастрофам, і водночас зберегти своє здоров`я.






Немає коментарів:

Дописати коментар