Перекладач

четвер, 11 лютого 2021 р.

Історії, що зворушують душу

 До дня святого Валентина у нашій бібліотеці обладнано книжкову виставку "Так ніхто не кохав...", де читачі довідаються історії кохання знаменитих постатей - письменників, художників, вчених, а також пізнають у підлітковій прозі почуття, які тривожать сьогодні їх.

Через снігові замети дістатись до бібліотеки - проблематично.Тож пропонуємо вашій увазі одну із драматичних історій про трагічне кохання Амадео Модільяні, одного з найвідоміших художників світового рівня.Молодим, ніким не визнаним художником із Тоскани, прибув Амадео до Парижа у пошуках заробітку.Малював багато, але отримував мізер.Тут у свої 33 зустрів молоду 19-річну натурницю Жанну Еб`ютерн,яка стала жінкою із його снів.
Їхній зв`язок не схвалювала її родина - ревні паризькі католики.Та її почуття до Амадео були воістину містичними. 1919 року у них народжується донька Жанна.Та богемне життя і потяг до спиртного знищують Амадео фізично. Додається ще й туберкульоз. Помираючи, він звав за собою Жанну, аби мати свою натурницю у раю.На ранок вона пішла за своїм коханим, викинувшись із вікна шостого поверху.Так разом вони покинули цей світ - невизнаний свого часу великий Модільяні та муза його життя - парижанка Жанна.
Ось така історія великого кохання.
А у нашій бібліотечній скарбничці ви дізнаєтесь історії кохання Едіт Піаф, Пабло Пікассо,Вірджинії Вулф, Івана Тургенєва, Уолта Діснея, Джорджа Байрона, Марка Твена і, звичайно, багатьох видатних українців.





Галина Гораль,заст. директора ЦБС по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар