Перекладач

неділю, 12 березня 2017 р.

Зустріч із задоволенням та з мораллю

10 березня до районної дитячої бібліотеки завітали учні 7-Б класу Буської ЗОШ І-ІІІст.№2 разом зі своїм класним керівником Дарією Петрівною Ковальчук.


  Похід до бібліотеки усім класом був спричинений тим, що Дарія Петрівна  - одна із тих класоводів, котрі ніколи не стоять осторонь життя своїх підопічних. Знаючи, що невдовзі стартуватиме 1-ий етап загальнообласного конкурсу «Книгоманія», у якому минулоріч її вихованці брали участь, вирішила детальніше поцікавитись умовами цьогорічного  конкурсу. Бібліотекарі під час зустрічі наголосили присутнім на особливостях конкурсу, а це – вміння учасником, на вибір журі, представити твір українського чи зарубіжного автора з позашкільної програми, короткий зміст якого має бути занотовано у читацькому щоденнику. До 1-го туру конкурсу учасник повинен прочитати 5 книг, до 2-го (районного) – 7.
 Дарія Петрівна – вчитель української мови та літератури, педагог з багаторічним стажем, активний читач нашої бібліотеки. Вона прагне аби її вихованці не втрачали інтересу до книги, бо добре розуміє, що освічена людина  формується як в родині, в школі, так і в стінах книгозбірні.
  Під час зустрічі з читачами бібліотекарі не оминули увагою і  одну  болючу підліткову тему – небезпечні ігри в соцмережах.


 З школярами було проведено бесіду-застереження «Стережіться «Синього кита», адже проблема дитячого суїциду сьогодні є надзвичайно актуальною. Небезпечні інтернет-розваги: «Синій кит», «Море синіх китів», «Розбуди мене о 4:20» та інші прийшли до нас із Росії. Там, за розповсюдження смертельної гри, було заарештовано адміністратора Філіпа «Ліса», котрий спонукав підлітків до самогубства. Найжахливіше, що ця гра поширилась і в  Україні, спричинивши випадки суїциду серед  школярів  Харкова, Маріуполя та  інших міст.

   Галина Гораль,заступник директора Буської ЦБС,  наголосила на тому, що сьогодні багато підлітків стикаються з різноманітними морально-психологічними проблемами, котрі самотужки не можуть розв’язати.


   Часто, не відчуваючи необхідної підтримки серед дорослих та друзів, шукають її у соціальних мережах. Результатом цього є  фатальні випадки – дитячі загублені життя. Зауваживши дивну поведінку  однокласника, песимістичний настрій, а також, дізнавшись, що він відвідує небезпечні соцмережі, школярі не повинні залишатись байдужими. Про це необхідно повідомити дорослим. Більшої уваги дітям мають сьогодні приділяти як батьки, так і вчителі. Адже саме це може врятувати життя підлітка. 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар