Перекладач

пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Декада української книги в Буській РДБ

З 12 жовтня в бібліотеках району  стартувала декада української книги. У рамах заходів у Буській РДБ з учнями 4-Б класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 було проведено літературні читання за тритомником  «100 казок» І.Малковича. Бібліотекар Надія Островська ознайомила дітей із маловідомими казками, які зібрав автор, а також запропонувала їм намалювати до прочитаного малюнки. Присутні оглянули виставку "Дивосвіт книги".


У 4-А класі бібліотекар звернула увагу читачів на українські казки, авторами яких  були І.Франко, О.Іваненко,Г.Тютюнник, а також сучасні автори. Діти із задоволенням слухали казки М.Слабошпицького «Папуга з осінньої гілки» та «Дерево на тротуарі». Присутні активно взяли участь в обговоренні прочитаного.


Цікаво також пройшла й презентація книги «Героям слава! Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу», проведена з учнями 4-В класу Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№2. Слухаючи оповідання з  цієї книги, діти проймались почуттями гордості та поваги до своїх захисників.


22 вересня з читачами-шестикласниками було проведено літературну годину «Юрій Кульчицький – українець, що прославився у Європі», присвячену 375-річчю від дня народження нашого земляка.


 Діти довідались про його героїчний вчинок  під час оборони Відня від турків, а також про те, як  Кульчицький посприяв поширенню кави у Європі та на наших теренах. Під час ознайомлення присутніх з книжковою виставкою «У світі день починається з кави» Галина Гораль  розповіла про каву, її походження.Учні почули легенди та історії, пов`язані з цим напоєм. Особливу увагу дітей привернула книга Ю.Винничука «Таємниці львівської кави».


Читачі середнього шкільного віку мали нагоду ознайомитися з книгою «Мама по скайпу» із серії «Сучасна українська проза». Оповідання О.Лущевської «Наша велика вигадана родина» , Г.Малик «Славка», котрі зачитувала дітям бібліотекар Галина Сай, були вислухані з великою увагою. Адже сьогодні , як ніколи, тема соціального сирітства ,як наслідку трудової міграції, є дуже актуальною.


                       Г.Гораль,заступник директора Буської ЦБС
                                         по роботі з дітьми


Немає коментарів:

Дописати коментар