Перекладач

середу, 25 жовтня 2023 р.

Новинки від "Апріорі"

 

Нещодавно наша дитяча бібліотека, як і решту бібліотек-філій громади, поповнилась осінньою колекцією нової літератури від видавництва «Апріорі», яку  було придбано за кошти місцевого бюджету завдяки сприянню Буської міської ради (Ростислав Сліпець) та відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради (Марія Ричель).

Поповнення книжкових фондів сучасною українською літературою  в даний час є вкрай необхідним та актуальним.  Тож читачі матимуть нагоду довідатись про маловідомі сторінки з життя визначних українців: Андрея Шептицького, Маркіяна Шашкевича, Соломії Крушельницької, Максима Рильського, Сергія Лифаря, Івана Франка.

Відрадно, що серед книг є україномовні твори зарубіжних письменників: В.Шекспіра, К.Дойля, Е.Сетона-Томпсона та інших, що вивчаються у школі.

Заслуговує уваги читачів-поціновувачів поезії, комплект-диптих (книга разом з компакт-диском) Зиновія Суходуба «Ліна Костенко: Любов`ю-Пам`ятю Причастя». Це – вислід спілкування автора з поетесою Ліною Костенко про переломні віхові моменти української історії середини 2010 років, це – мандрівка у просторі і часі України та у долі її чесних та талановитих дітей.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар