Перекладач

четвер, 30 березня 2023 р.

Свято поезії з Валентиною Лотоцькою

 

#Всеукраїнський_тиждень_дитячого_читання

#Поетеса_Валентина_Лотоцька

#Бібліотека_для_дітей_міста_Буська

Триває Всеукраїнський тиждень дитячого читання. А чи можна обійтись без поезії? Звичайно, ні! Тож у актовій залі Буської ЗССО №2 зібрались учні других та четвертих класів на зустріч із поетесою, педагогом, нашою землячкою, мешканкою смт Красне, членом Національної спілки письменників України та членом престижної спілки Слов`янських письменників Валентиною Олександрівною Лотоцькою. Читачі нашої бібліотеки неодноразово побували на презентації її збірок, тож не оминають нагоди ознайомитись з її новими творами. Пані Валентина презентувала збірку «Сонечко», а також зачитувала дітям поезії із попередніх видань «Дощик у долонях», «Шури-бури-чари», які дуже яскраво проілюстрували художниці Христина Пушкар-Горошко та Ліля Андреєва. Присутні були не лише слухачами, але на мить ставали поетами, вміло  рифмуючи закінчення віршованих рядків. Діти наввипередки відповідали на авторські запитання, проявляючи креативність та логічне мислення, за  що найактивніші отримали в подарунок  за правильні відповіді книжечки з автографами письменниці. А потім була фотосесія з читачами та автографи на пам'ять про зустріч.

 Поезія Валентини Лотоцької – чиста, світла, наповнена теплотою та щирістю, припадає до душі не лише дітям, але й дорослим, адже вчить нас відчувати неповторність рідної природи, любити свою Батьківщину, рідну мову, дотримуватись у житті християнських чеснот.

Працівники бібліотеки висловлюють вдячність Валентині Олександрівні та адміністрації й класним керівникам Буської ЗССО №2 за участь у проведенні такої цікавої та змістовної зустрічі.










Немає коментарів:

Дописати коментар