Перекладач

пʼятниця, 2 липня 2021 р.

Зелена дитяча бібліотека

 Сьогодні існує багато різноманітних проєктів зелених бібліотек. Родзинкою нашої бібліотеки є наявність великої кількості видів різноманітних кімнатних рослин. Напередодні Івана Купала, за народними віруваннями, у лісі розцвітає квітка папороті. А у нашій бібліотеці зацвіла клівія (Clivia). Тож розповіддю про цю дивовижну заморську рослину ми розпочинаємо цикл публікацій «Екзоти нашої книгозбірні».

Клівія – це вічнозелена багаторічна рослина з сімейства Амарилісових. Походить вона з Південної Африки. Вперше її описав англійський ботанік Джон Ліндлі у 1828 році. Назвав цю чарівну яскраву квітку на честь герцогині Нортумблендської Шарлоти Клайв - гувернантки майбутньої королеви Великої Британії Вікторії. Цією назвою вчений підкреслив рідкісну красу т а шарм герцогині.
Дивовижний зовнішній вигляд квіткового суцвіття клівії розбурхав уяву астрономів. Так в 1920 році на небі з`явився однойменний астероїд під номером 935.
Клівія дуже витривала рослина. При мінімальному догляді можна виростити рідкісну живу красу. Клівія квітуватиме у нас ще з тиждень. Тож усіх охочих запрошуємо прийти до бібліотеки та помилуватись неймовірною красою. А про секрети вирощування та догляду за цієї рослиною вам фахово розкажуть працівники книгозбірні.












Немає коментарів:

Дописати коментар