Перекладач

вівторок, 18 травня 2021 р.

Святкуємо День музеїв

 

18 травня у світі відзначають своє професійне свято працівники музеїв. Воно було започатковано 1977 року на засіданні Міжнародної ради музеїв. А з 1978 року його відзначають у 150 країнах світу. Тож з цієї нагоди працівниками  Буської районної бібліотеки  для дітей було проведено презентацію книги Наталії Космолінської та Ірини Магдиш «Гра в музей»,учасниками якої стали учні 6-В класу Буської ЗОШ №2.

Автори вигадали безліч креативних ідей, як поєднати легкість, інформативність та ігрову форму  спілкуючись з дітьми про мистецтво, культуру, історію. Описані в книзі картини та скульптури знаходяться у Львівській національній галереї мистецтв ім.Бориса Возницького. Читача зацікавить вміло підібрана інформація про експонат, доповнена маловідомими історичними фактами. Діти також матимуть нагоду дізнатись, що відбувалось у Львові, в Україні, в світі у той час, коли малював художник чи творив скульптор. А ще бібліотекарі звертали увагу присутніх на  рекомендовані книги, фільми, музичні твори, котрі стануть хорошим доповненням до теми мистецького  твору.

Присутні дізнались коли і чому виникли музеї. А ось на Львівщині ,у Підгірцях , двері  палацу для цікавих магнат Вацлав Жевуський відкрив на декілька десятиліть раніше за легендарний Лувр у Парижі. Тут можна було оглянути збірку картин, меблів, зброї, порцеляни, гобеленів, годинників і т.д.

Цікавою дітям була історія виникнення Галереї мистецтв у Львові. Їхній увазі було представлено вистаку-візитку  «Таємниці музейних експонатів», яка розповідає про найвідоміші світові та вітчизняні музеї, котрі криють неоціненні скарби людської культури та цивілізації.

                                       

                                                  

                                       

          

                                      

                                      

                 




























Немає коментарів:

Дописати коментар