Перекладач

пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Україна пам`ятає.Світ визнає


Вшановуючи пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років, працівники Буської районної бібліотеки для дітей організували книжково-ілюстративну виставку «Голод 1932-1933: біль і скорбота наша», де представили матеріали стосовно штучно створеного геноциду проти українського народу, а також спогади тих, кому вдалося вижити.


Бібліотекар Надія Островська з учнями 3-В класу Буської ЗОШ №2 провела тематичну бесіду, під час якої презентувала оповідання сучасної львівської письменниці Оксани Думанської «Прихована правда» і  твір Олесі Лісової «Зернятко надії».





Під час заходу маленькі читачі дізналися про трагічні сторінки нашої історії. Бібліотекар також згадала факти з життя  Андрія Тимофійовича Нагорного, який пережив Голодомор, а у післявоєнний час мешкав та вчителював у Буську. Його родина врятувалася завдяки тому, що односельчани не видавали один одного і не вказували комуністам місця, де заховане збіжжя.
Також працівники бібліотеки підготували для школярів памятки у вигляді квітки- незабудки, у серцевині якої був напис «Памятаймо про Голодомор 1932-1933 в Україні». 


Бібліотекарі долучилися до проведення уроку-реквієму «Україна пам’ятає. Світ визнає», присвяченого вшануванню пам’яті жертв Голодомору, який підготувала педагог-організатор Зоряна Мирославівна Гулай з учнями 7-А класу Буської ЗОШ№2. Захід  вдало доповнювали художні номери семикласників. Зворушливою була танцювальна композиція, під час якої Маркіян Кирик виконував  пісню Наталі  Май «Свіча».





Бібліотекар Іванна Якимишин виступила з історичною розвідкою «Голодомор – геноцид української нації». У підсумку вона зазначила, що голодомори прийшли на нашу землю тоді, коли Україна втратила державність. Для присутніх було зроблено огляд літератури, представленої на виставці. Учасники заходу у память про національну трагедію отримали квітку-незабудку – символ Голодомору.

Немає коментарів:

Дописати коментар