Перекладач

пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Нас книгосвіт дивує і манить


Упродовж десяти днів – з 15 до 26 жовтня у бібліотеках області проходили дні української книги. Завданням бібліотекарів було донести до широкого читацького загалу відомості про найновіші книжкові надходження, ознайомити читачів з творчістю сучасних українських письменників, провести голосні читання найцікавіших творів та організувати літературні зустрічі. З цієї нагоди у Буській дитячій бібліотеці для читачів молодшого шкільного віку було обладнано книжкову виставку «Дивосвіт книги», на якій були представлені твори українських класиків та сучасних письменників.



Бібліотекар Надія Островська із школярами 3-Б класу ЗОШ І-ІІІ ст.№2 провела літературне турне «Нас книгосвіт дивує і манить». 








 Під час заходу діти слухали оповідання із книги Дори Корній про гордовитий соняшник, оповідання Михайла Слабошпицького «Яблуко», ознайомилися з пригодами хлопчика Захарка з твору Олени Лободи «Цукерки на сніданок». Але найцікавішим для дітей стала книга Сашка Дерманського «День народження привида».  Кожне оповідання з цієї книги – це окрема неповторна історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра і неодмінно весела. Оздобила ці неймовірні історії в оригінальній акварельній техніці по тонкому шовку дитяча художниця Любка Франко.


 Не оминули увагою бібліотекарі також  і  твори метра дитячої літератури – Всеволода Нестайка. Дітей зацікавила його книга «Дивовижні пригоди в лісовій школі», де головними героями є звірятка з неймовірними іменами, котрі потрапляють в цікаві, а часом й кумедні історії, тому не можуть не захоплювати юних читачів та їхніх батьків. Кожен  твір змушує читача замислитись як над вчинками літературних героїв, так і над своїми власними.


Бібліотекарі вдячні класному керівнику Надії Анатоліївні Квасниці за тісну та плідну співпрацю, що сприяє активізації дитячого читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар