Перекладач

вівторок, 15 травня 2018 р.

Найцікавіше про Європу


Кожен українець сьогодні прагне стати повноцінним європейцем, адже з червня минулого року Україна отримала безвіз, що дає нам право вільно подорожувати європейськими країнами. А що ми взагалі знаємо про Європу? Розібратися в лабіринті «європейських» запитань намагались учні 10 –Б класу Буської ЗОШ №2 разом з працівниками дитячої бібліотеки під час історико-географічного турне «Найцікавіше про Європу». Захід був зумовлений тим, що уже п’ятнадцятий рік поспіль у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Хоча, традиційно у Європі цей день святкують 9 травня на честь прийняття відповідної декларації Роберта Шумана, яку країни-учасниці затвердили на саміті в Мілані у 1985 році. 




Бібліотекар читального залу Іванна Якимишин підготувала для учасників слайд-презентацію, яка висвітлювала історію виникнення європейського співтовариства, роль його інституцій у сучасному світі. Присутні мали нагоду почути гімн Європейського Союзу «Ода до радості» Л.Бетховена у виконанні симфонічного оркестру. Старшокласники уважно слухали змістовні коментарі бібліотекаря до кожного слайду, а також взяли активну участь у євротурнірі, який складався з чотирьох різнопланових етапів.



Учасники продемонстрували глибокі знання з історії, географії, літератури та культури європейських країн. Обидві команди набрали однакову кількість балів за правильні відповіді. А щоб захід учасникам запамятався, бібліотекарі пригостили усіх сувенірними шоколадними євромонетами.



До цього свята бібліотекарі також організували книжково-ілюстративну виставку під назвою «Євромандрівка», де зібрані інформаційні матеріали на цю тематику.



Немає коментарів:

Дописати коментар