Перекладач

середу, 12 квітня 2017 р.

Готуємось до Великодня


Християни світу 16 квітня відзначатимуть цьогорічний Великдень - Воскресіння Господа нашого -  Ісуса Христа. Це -  одне з найвеличніших  релігійних свят року. До нього  з особливим настроєм готуються як бібліотекарі, так і читачі Буської районної бібліотеки для дітей. У залах книгозбірні відкрито дві ілюстративні виставки "В цьогорічний місяць квітень до людей іде Великдень" (5-9кл.), "Я писанку розмалюю" (1-4кл.) та оформлено експозицію з великодніх листівок початку минулого століття "Великодня листівка у віках та століттях". До останньої входять листівки з репродукціями картин відомих українських художників О.Кульчицької, С.Гординського,А.Манастирського та інших митців.



Сьогодні з шестикласниками Буської ЗОШ І-ІІІст.№2 було проведено майстер-клас з виготовлення великодньої листівки.








Спочатку діти почули цікаву розповідь бібліотекаря читального залу 5-9 класів Іванни Якимишин про традиції святкування Великодня у нашім краї. Також бібліотекар провела з ними вікторину "Чим пахне великодній кошик?". Згадали діти і легенду про писанку. А потім почалось найцікавіше - учасники заходу приступили до виготовлення святкових листівок. Напередодні бібліотекарі закупили необхідний матеріал та інструменти, а також зробили декілька трафареток, необхідних у роботі. На власноруч виготовлених листівках діти  написали побажання для друзів та рідних.





 Майстер-клас був цікавим, адже у кожну творчу роботу діти вклали частинку своєї душі та серця.





                                                          Галина Гораль,заст. директора Буської ЦБС                                                                                                                   по роботі з дітьми                                                                                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар