Перекладач

пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

А Сотню вже зустріли небеса…


 Пройшов рік з часу найтрагічніших подій у центрі Києва, як відійшли у другі світи мужні, чесні, благородні люди, ті, кого ми сьогодні називаємо Героями Небесної Сотні.
 З цієї нагоди працівники Буської районної дитячої бібліотеки разом з учнями 9 - А класу Буської ЗОШ  I – IIIст. № 2 та їхнім класним керівником Надією Скаковською провели урок – реквієм «Лицарі Святої Сотні».
 Захід розпочався хвилиною мовчання. Щемлива мелодія пісні «Пливе кача…» у виконанні піккардійців нагадала присутнім про криваві події на Майдані. З особливою уважністю учні читали та слухали історії, написані як відомими літераторами, журналістами, так і звичайними блогерами та анонімними «ніками», котрі були живими свідками і учасниками українського спротиву.


Заступник директора Буської ЦБС Галина Гораль презентувала учасникам заходу  антологію «Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву», упорядником якої є письменниця Оксана Забужко.



 Ця книга не є нашвидкуруч написаним підручником з Революції гідності, а є збіркою, яку складають найправдивіші, найщемкіші сповіді та одкровення понад ста очевидців. Також діти читали вірші, присвячені Героям Небесної Сотні, і оглянули фотовиставку «А Сотню вже зустріли небеса…», на якій відображено події героїчної боротьби українців. Урок закінчився спільною молитвою за душі невинно убієнних, котрі відстоювали нашу свободу і незалежність.
Надія Островська, бібліотекар Буської РДБ

Немає коментарів:

Дописати коментар