Перекладач

середу, 27 жовтня 2021 р.

Радимо прочитати дорослим також.Т.Поставна "Коли я була лисицею".

#Український_інститут_книги

#Таня_Поставна_Коли_я_була_лисицею

 Назва книги Тані Поставної «Коли я була лисицею», на перший погляд, видається трохи дивною та загадковою.  Як це можна  людині  бути лисицею?!  Та призначена книжка не лише дітям, але й дорослим, котрих змусить неодмінно задуматись над недитячими життєвими проблемами. Розповідь ведеться від першої особи – маленької дівчинки, яку дідусь з бабусею назвали Лисичкою. Ця історія трапилась з нею п`ять років тому, коли зимою в лісі, поблизу лисячої нори, дідусь знайшов немовля,  полишене дорослими на вірну смерть. Спочатку руда-преруда  дівчинка була більше схожа на лисицю, ніж на дитину, але з часом вилюдніла, хоч і залишилась рудою та дикою. Та  щира опіка стареньких, їхня любов та чуйність зробили свою справу. Дівчинка вважала, що можна жити і без молодих батьків, котрі були в її однолітків, бо у неї є люблячі дідусь та бабуся. Вона уявляла себе лисичкою, бо коли зранку прокидалась, то й десь зникав і її лисячий хвостик. У її розповідь не хотіла вірити трохи старша сусідка Віка, назвавши Лисичку брехухою.У дівчинки було багато таємних бажань, здійснення яких очікувала на Свято Миколая. Саме тоді до неї  у сні прилетів янгол на ім`я Ре, який мешкав у Зеленому місті та носив на шиї зелений шалик, а ще – грав чарівно на віолончелі. Вранці Личичка знайшла під подушкою подарунок – тепленьку червону шапочку, з якої вилетіла біла пірїна.котру вона вплела у волосся. Янгол Ре сказав, що інші бажання з її списку здійсняться  наступного разу. Та якось неочікувано  до них навідалась біда – померла бабуся. Та що згодом сталось з Лисичкою?! Як склалась її доля? Про це дізнаємось, ознайомившись з пропонованою книгою.

Її рекомендуємо прочитати не лише дітям, але й дорослим, бо саме вони є відповідальними за долю найменших. У житті чужих дітей не буває…

А тепер декілька слів про творців книги: Таню Поставну та Машу Фою.

Таня Поставна – сучасна українська сценаристка, режисерка та журналістка, викладачка кафедри медіакомунікацій. Працювала випусковим редактором та режисером тревел-шоу «Орел і Решка», «Вокруг М» та інших. З 2008 року член Спілки журналістів України.  «Коли я була лисицею» - літературний дебют авторки, котрий неодмінно знайде свого читача.

Маша Фоя працює в Києві.Займається книжковою та журнальною ілюстрацією. Співпрацювала з журналами  «SHO».   «Panorama Magazine».  «Pride Україна», з видавництвами «Віват», «Крокус», «Наш формат», «Видавництво Старого Лева», «Клуб Сімейного дозвілля», «Кенгуру». Видання, проілюстровані художницею, здобули численні нагороди в книжкових конкурсах.

Книжку «Коли я була лисицею» наша бібліотека отримала за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.



                                           







Немає коментарів:

Дописати коментар