Перекладач

вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Вони наближали незалежність


Уже понад шість століть Пресвята Покрова є берегинею українського війська. Про Її заступництво молили наші козаки під час визвольних змагань, образ Пресвятої Богородиці у вишиванці зберігали вояки УПА у криївках. А з 2014 року саме у свято Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо ще й День захисника України, метою якого є вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності держави, військових традицій і звитяг українського народу. 
З нагоди цього свята у районній дитячій бібліотеці розгорнуто книжкову експозицію «За Україну, за її волю…», де представлена література про захисників нашої держави з часів козацтва до сьогодення.


 Історичний екскурс «Мужність та відвага крізь віки» для старшокласників провели Галина Гораль та Надія Островська.



Не менше зацікавлення історією визвольної боротьби українського народу проявили й учні середнього шкільного віку. Іванна Якимишин звернула увагу п’ятикласників на книгу Адріана Кащенка «Оповідання про славне військо Запорозьке низове», зі сторінок якої постає славна історія Запорозької Січі. Автор правдиво відтворив життя козаків, їхню боротьбу проти зовнішніх ворогів за незалежність. 



Діти довідалися про видатних козацьких ватажків Дмитра Вишневецького, Івана Підкову, Івана Богуна, Богдана Хмельницького та інших. Не оминула  увагою  бібліотекар й сучасні події, які розгортаються на східних рубежах України, де наші захисники стоять на сторожі миру та спокою у державі.

Немає коментарів:

Дописати коментар